Bogens to forfattere er entusiastiske trykkogerbrugere, og bogen er holdt i en munter og veloplagt tone og den er flot layoutet – den kan godt ligge fremme på sofabordet, når der er gæster.
Bogen starter med en introduktion til brug at trykkogeren, og derefter følger disse kapitler:
- Supper
Seks forskellige supper – bl.a. borsjtj og minestrone. - Kogetider – tabel
Tabeller med kogetider for grønsager – ris, bønner, linser o.l. – kød – fisk og skaldyr (i alt 12 sider). - Lynretter
Ni hurtige retter som fx risotto milanese. - Ernæring og energi
Et par sider om ernæring. - De solide hovedretter
Her er 19 forskellige hovedretter som fx ossobuco, pulled pork, hjerter i flødesovs og lam korma. - Tilbehør fra bunden
I dette kapitel er der anvisninger på at lave ratatouille, bønnepure, Hansens tomatsauce, hurtig fond samt mango chutney. - De søde
Til slut er lidt til den søde tand – syv desserter som fx panna cotta og risengrød.
Det kan undre at kapitlerne om kogetider og ernæring står inde mellem opskrifterne – det ville være mere logisk at placere dem bagest.
Sidst i bogen er der et register over opskrifterne.
Alt i alt er det en bog, der inspirerer til at bruge trykkogeren til andet end at blot at koge brune ris og bønner.
Med tilladelse fra forlaget bringer vi to opskrifter fra bogen:
- Red beef curry (som vist ovenfor)
- Garam masala veggie-gryde
Om bogen:
To mand og en trykkoger
– comeback til en klassiker
af Jonas Gerdes Vigkilde og Dennis Grydholt Hansen
ISBN: 978-87-92746-74-0
155 sider | vejl. pris kr. 200
Muusmann’forlag © 2014