Om trykkoger.dk

Denne 6-liters trykkoger har Bilka solgt til 299,-. Så billige er de ikke normalt.
Denne 6-liters trykkoger har Bilka solgt til 299,-. Så billige er de ikke normalt.

Jeg har haft trykkoger i mange år, og jeg opdagede tilfældigvis, at der ikke rigtigt var en dansk hjemmeside om emnet, så det råder jeg nu bod på.

Nu er trykkogere ikke det emne, jeg ved mest om, men jeg har trods alt brugt sådan en, siden jeg købte den første (en Trumf) på et loppemarked i 70’erne, og lidt har jeg da samlet op undervejs 😉

linksiden kan du finde henvisninger til mere viden om trykkogere. Det meste er på engelsk, men jeg har lavet links til Google-oversættelser, så det meste er til at forstå på dansk.

Læg endelig kommentarer, hvis du har noget på hjertet. Send også gerne opskrifter.

God fornøjelse.

Peter

7 kommentarer til “Om trykkoger.dk”

 1. Det er en god idé at slå et slag for trykkogeren. Det er jo en gammel opfindelse,
  jeg købte min første i 1948, da jeg var 17 år, på anbefaling af en arbejdskammerat, og har brugt trykkoger síden. (det var for resten også en Trumf).
  Lige nu har jeg tre trykkogere i forskellig størrelse, den sidste er kun 2 mdr. gammel, den er elektrisk og er programmérbar, det er smart.

  mvh. Torben

  Svar
 2. Har lige købt/modtaget en ca 10 liter model 910 All American (aluminium) trykkoger fra USA, det er retro-kvalitet med manometer inkl tryk/temperatur i danske og amerikanske enheder, kan anbefales og evt købes her via eBay (10.5 quart) ca Kr 1.600 inkl fragt, told og moms, jeg er hverken sælger eller ansat af firmaet, blot et hint. Denne mindste model 910 fungerer fint på vores Voss keramiske el-komfur, men nok ikke de større modeller pga vægt:

  http://www.ebay.co.uk/itm/All-American-Pressure-Cooker-Canner-10-5-15-5-21-5-25-30-41-5-Quart-Steam-Gauge-/301070028814?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item46192c100e

  Svar
 3. Hej Peter
  Nu ved jeg ikke om du stadig er aktiv på sitet, men jeg giver det lige et skud 🙂 Jeg har anskaffet mig en ‘Trumf’ trykkoger. En gammel sag fra en genbrugs, men har ingen brugsvejledning og sidder med en smule angst over at teste den. Hvis du du kunne være behjælpelig ville jeg sætte pris på det.
  Vh
  Dimitris

  Svar
  • Jeg har jo selv haft en Trumf, og den er ikke så sikker som nye modeller. Så vidt jeg husker, sætter man “vægten” med de tre huller på ventilen. De tre huller svarer vist til forskellige tryk. Jeg er nok lidt usikker på, om ikke pakningerne er blevet møre, så de ikke fungerer, som de skal. Prøv at checke dem, og prøve evt. at koge lidt vand, og se hvad der sker. Se i øvrigt: https://arkiv.dk/vis/4406972

   Svar

Skriv en kommentar