De traditionelle trykkogere har fået en lillebror – en trykkoger til mikrobølgeovnen.
Princippet er det samme som i en almindelig trykkoger, men den bruges lidt anderledes.
Bruger man en almindelig trykkoger, skal man skrue ned, når trykket er oppe på det ønskede niveau.
Mikroovnsudgaven sættes blot ind ved fuld effekt, og det gør det lidt nemmere.
Billig og nem at rengøre
Af andre fordele kan nævnes, at den er nemmere at rengøre (den kan blot sættes i opvaskemaskinen). Og så er den billigere.
Lavere temperatur
Mens arbejdstemparaturen i en almindelig trykkoger er 114° eller 121°, er arbejdstemperaturen i en mikroovnstrykkoger ca. 112° (Kilde: Tupperware).
Mindre kapacitet
En stor mikroovnstrykkoger som den på billedet ovenfor er på 3,25 liter og den kan fyldes halvt eller 2/3 op (afhængigt af, hvad man tilbereder), og almindelige trykkogere er ofte en del større.
Videoer på Youtube
Der er masser af Youtube-videoer om emnet (på engelsk) – fx denne:
Du kan få autogenererede, danske undertekster på ved at klikke tandhjulet nederst til højre under videoen:
Undertekster > Automatisk oversættelse > Dansk
Der findes mange forskellige modeller – den viste udgave forhandles af Coolstuff.dk.