Sous vide uden vakuumpakker

Sous vide uden brug af vakuumpakker.

Når man laver sous vide, vakuumpakker man kødet i en soud vide-pose med en vakuummaskine som fx Caso VC9. Det kan dog nemt give problemer – især hvis man vil marinere kødet.

Der sker nemlig det, at maskinen suger marinade og luft ud af posen, og så kan posen ikke svejses.

Nu er jeg gået over til at bruge fryse/kogeposer i stedet. De tåler fra -20° til 100° og er beregnet til fødevarer – bl.a. i vandbad. Tilmed koster de under 50 øre stykket.

Fremgangsmåden

Metoden går ud på, at man hælder marianade (fx soyasauce) ned i posen sammen med kødet. Derefter sænker man posen ned i vand – med posens åbning over vand.

Derved presse luften ud og den bløde plasticpose smyger sig om indholdet. Posen lukkes så med en poselukker (brug evt. to for en sikkerheds skyld).

Man kan naturligvis også bruge metoden uden marinade.

Er du usikker på om posen holder, så brug to.

Det er så nemt, at jeg netop har solgt min vakuummaskine i Den Blå Avis. Jeg brugte den aldrig.

Skriv en kommentar