I hummus er den vigtigste ingrediens jo kikærter, og de skal jo koge længe. Det er oplagt at bruge trykkoger.
Du skal bruge:
- 200 g kikærter (tørret vægt)
- 1½ dl olivenolie
- ½ dl sesamfrø
- 3 fed hvidløg (knust)
- 1 spkf spidskommen (stødt)
- 3-4 spkf citron- eller limesaft
- smag til med salt, peber og evt lidt tabasco
Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand natten over. Kog kikærtene i 30 minutter i ½ liter vand.
Køl kikærterne af (evt. koldt vand).
Rist sesamfrøene på en tør pande (eller i en gryde). Pas på de ikke branker.
Bland ingredienserne og lav det hele til mos med en blender, (jeg foretrækker at bruge en stavblender).
Konsistensen skal være cremet – tilsæt evt. vand eller lidt mere olie.
Du foretrækker måske en anden opskrift – men du kan jo koge kikærterne i en trykkoger under alle omstændigheder.