Hummus (kikærtemos) i trykkoger

kikaerter-i-bloed
Kikærter sættes i blød inden kogning.

I hummus er den vigtigste ingrediens jo kikærter,  og de skal jo koge længe. Det er oplagt at bruge trykkoger.

Du skal bruge:

  • 200 g kikærter (tørret vægt)
  • 1½ dl olivenolie
  • ½ dl sesamfrø
  • 3 fed hvidløg (knust)
  • 1 spkf spidskommen (stødt)
  • 3-4 spkf citron- eller limesaft
  • smag til med salt, peber og evt lidt tabasco

Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand natten over. Kog kikærtene i 30 minutter i ½ liter vand.

Køl kikærterne af (evt. koldt vand).

Rist sesamfrøene på en tør pande (eller i en gryde). Pas på de ikke branker.

Bland ingredienserne og lav det hele til mos med en blender, (jeg foretrækker at bruge en stavblender).

Konsistensen skal være cremet – tilsæt evt. vand eller lidt mere olie.

Du foretrækker måske en anden opskrift – men du kan jo koge kikærterne i en trykkoger under alle omstændigheder.

Skriv en kommentar